Så hittar du det rätta webhotellet

Om du är redo till att starta ditt eget företag eller om du bara vill bli starkare på det digitala området, då måste du veta hur du väljer det helt riktiga webhotellet. Det finns många saker som ska övervägas och denna artikel ger dig en liten guide till hur du hittar det riktiga erbjudandet som täcker dina behov.

Val av webhotell är kanske inte det mest sexiga och det första som dyker upp när man ska svara på varför man har valt att starta eget. Inte desto mindre så är det en viktig beslutning och det finns många saker man ska överväga när man väljer det ena över det andra. Det första du ska överväga är om du ska ha en intern eller extern server. Frågan kan ofta besvaras rätt enkelt eftersom det ofta krävs en riktigt stor kapacitet för att en intern server är en bra idé. Det betyder, lite enkelt sagt, att man själv kontrollerar och håller koll på hemsidan och andra saker internt i företaget. Det kräver att man har folk anställda som kan göra dessa uppgifter.

Väljer man däremot den externa modellen så ska man inte själv stå för allt det tekniska. Det är självklart en billigare modell eftersom man inte ska ha folk anställda för att hålla koll på servern, men det är självklart också en nackdel att det är lite svårare att själv kontrollera servern. Om man är nystartad så kommer det dock nästan alltid att vara optimalt med en extern server.

Det ska du hålla koll på

Det finns många saker som ska övervägas när man välger den ena leverantören fram för en annan. Först och främst bör man titta på vad prisen är. Det handlar självklart inte bara om pengar, men som nystartad eller mindre företagare är det viktigt att inte slänga pengar ut ur fönstret som annars lätt hade kunnat spara.

Därefter bör man överväga vilka möjligheter webhotellet har. Finns det chanser för att man kan utveckla senare, och kan man välja flera hemsidor på webhotellet? Man bör också titta på hur hastigheten är och om det är möjligt att ha många besökare på hemsidan samtidigt. Det är särskilt relevant om man har en webbshop. Det är också klokt att undersöka webhotellets öppettider. Det betyder grovt sagt hur länge hemsidan kan hållas uppe så man inte upplever för många avbrott.

Gå efter dina egna behov

Det är alltid viktigt att veta att du inte ska titta på andras behov när du väljer ditt webhotell. Du har med stor garanti inte det samma behov som din konkurrent eller vän, som också har ett företag och du ska därför inte bara ta det samma för att det är ett lättare val. Det är viktigt att du tittar på dina egna behov. Överväg vad din typ av företag har användning av och hur framtiden kan se ut om två eller fem år för dig. Det kan ha relevans för vilket webhotell du ska välja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *