Hur man ser till att arbeta ergonomiskt

Många glömmer helt att arbeta ergonomiskt. De flesta tänker kanske att det primärt är för dem med fysiska arbeten som måste tänka på ergonomi. Det att inte lyfta med böjd rygg blir oftast predikat sedan skoltiden. Men det är inte bara de med fysiskt arbete som borde tänka på ergonomin. Sitter man framför datorn på kontoret många timmar om dagen så borde man se till så att ergonomin är på plats, annars kan man få långvariga skador på nerverna i händer och armar. Långvarigt sittande kan t.o.m. öka risken för blodproppar i benen. Därför är et väldigt viktigt att kontorsarbetare får en ergonomisk arbetsmiljö som förhindrar skador. Den normalaste skadan från kontorsarbete är karpaltunnelsyndrom som ger stora smärtor i armar, händer och fingrar. Det är väldigt svårt att kurera karpaltunnelsyndrom, men det är lätt att förhindra genom att sitta rätt och använda musen på rätt sätt. I videon nedanför visas hur man arbetar ergonomiskt på ett kontor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *