Välj den riktiga förpackningen till din webbshop.

Ska du starta upp en webbshop eller är du gott igång med din shop så är förpackning något av det man inte kan spara på. Det är viktigt att du har en massa förpackning till att packa ens orders i. Förpackning fås i både billiga och dyrare varianter samt i många olika format. Härunder vill vi komma in på de olika typer av emballage som vi tycker är nödvändigt för att du har de förpackningar som du ska använda till din webbshop.

Typer av emballage

Papplådor är en nödvändighet i långt de flesta webbshops. Därför är det ofta papplådor som har första prioritet när börjar köpa förpackning. Papplådor fås i många olika storlekar och de flesta webbshops ska också använda många olika storlekar. Lådorna ska gärna passa någorlunda med det du ska skicka. Är lådorna för stora så måste man skära till dem så att de passar med vad som ska skickas i orderna, men då går det papp till spillo. Det är dock bättre än att ordern ligger och seglar runt i en alldeles för stor papplåda så sakerna kanske går i sönder.

Papplådor är nog den viktigaste förpackningen du som ägare av en webbshop måste få tag i. Utöver det så behöver du något att stänga papplådorna med. Därför är tejp också väldigt viktigt att ha.

Emballage som marknadsföring

Något riktigt bra du kan göra för att göra dina paket lättigenkännliga när de är ute i offentligheten är att få tejp med firmans logo på. På det sättet blir alla de paket du skickar runt som kommer att ligga i paketdepoter osv, lättigenkännliga med eran logo på. Det är gratis marknadsföring även om tejpen naturligtvis blir lite dyrare.

Något av det som de flesta webbshops bör ha i deras arsenal av emballage är bubbelplast. Det är viktigt att de saker man skickar till folk som har handlat i webbshoppen blir inpackade ordentligt – och här är bubbelplast en viktig del att ha med. När man använder bubbelplast till att packa sina saker i säkrar man sig mot att sakerna går i sönder. De olika transportföretagen är inte alltid så varsamma om paketen när de blir transporterade och därför kan det vara en bra investering att packa allt in i bubbelplast. Många har sett videos av transportfirman som kastar runt med paketen och är det du säljer något som kan gå sönder så är det viktigt att förpacka dem ordentligt.

Tillsammans med bubbelplasten kan det också vara en bra idé att använda korrugerad papp till att förpacka varorna i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *