TJÄNA SNABBA PENGAR – BLI AFFILIATE HOS TRUESTORY!

På webben finns det mängder av sätt att tjäna pengar på utan någon större ansträngning. Ett av de vanligaste sätten om du äger en blogg eller webbsida är att gå med i ett affiliatenätverk. Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara affiliate och hur du kan anmäla dig som affiliate hos Truestory.

 

Vad är en affiliate?

En affiliate (även kallad publisher) är en person som driver en webbsida och tjänar pengar på att lägga upp annonser (banners eller länkar) för andra e-butiker (annonsörer). Normalt finns det ett affiliatenätverk som agerar mellanhand för att underlätta samarbetet mellan annonsörer och affiliates. Det är nätverket som ansvarar för att spåra försäljningar från klick som gjorts på affiliate-sidan och som betalar ut ersättning för detta.

 

Vinsten du får som affiliate kan antingen bestå av en fast summa eller en viss procentsats av försäljningsvärdet. Det fina med ett affiliatenätverk är att du slipper sköta kontakten med varje enskild annonsör. Nätverket gör det åt dig och samlar din provision på en enda faktura.

 

Det här är idag en av de vanligaste formerna av internetmarknadsföring och den absolut vanligaste för bloggare. Det är däremot inte något nytt fenomen, utan har funnits sen mitten på 90-talet. Från e-handlarens sida är det ett snabbt och enkelt (och billigt) sätt att nå ut med sina produkter eller tjänster till så många internetanvändare som möjligt.

 

Ett exempel är researrangörer som betalar ut ersättning för varje bokning som sker från ett klick på annonsen som ligger uppe på just din sida/blogg. Ju fler besökare du har på din egen webbsida desto större möjlighet har du att förhandla en bra provision som affiliate. En del webmasters eller bloggägare ansluter sig till ett affiliateprogram när de lyckats bygga upp en bra besökstatistik, medan andra skapar webbsidor enbart i affiliate-syfte.

Vad är Truestory?

Truestory.se är ett växande svenskt e-företag som säljer upplevelser i Sverige, Norge och Danmark. Deras företagsidé är att erbjuda en möjlighet för människor att dela unika upplevelser som lever kvar i minnet livet ut. Det kan handla om allt från en mysig golfweekend till kulinariska smakvandringar, sportäventyr, sälsafari, lyxbilskörning, whisky-, vin eller absinthprovning, bakningskurs, ballongflygning och mycket, mycket mer. Det här är det perfekta stället för upplevelsejunkies som önskar ge bort något roligt och annorlunda i present till någon man tycker om.

Hur blir man affiliate för Truestory?

Bli affiliate för något som faktiskt är kul och glädjande! Möjligheten att tjäna pengar som affiliate för Truestory.se är stor. Som affiliate går du med på att lägga upp Truestory-annonser på din egen hemsida eller blogg. Pengarna du tjänar varje gång någon köpa på din annons samlas på ett konto hos affiliatenätverket som Truestory är anslutet till och betalas vanligen ut en gång per månad.

Ofta måste du nå ett lägstabelopp för att pengarna ska betalas ut, annars förs de över till nästa månad, eller tills du kommer upp i minimisumman.

Tänk på att det i slutändan är annonsören och nätverket som bestämmer om de vill anta dig (och din webbsida) som affiliate. Ett ganska så säkert kort för att bli antagen är att din hemsida innehållsmässigt på något sätt har en koppling till annonsörens sajt. Det legitimerar även dig och din sida som affiliate-sajt.

Du kan anmäla dig till Truestory affiliateprogram genom att kontakta deras kundtjänst per telefon eller e-post och ta reda på vilket affiliatenätverk (adtraction) de tillhör. Därefter är det bara att registrera dig för det nätverket och lägga till vilka annonsställen du vill annonsera Truestorys produkter och tjänster på. Ta gärna reda på vilka andra e-handlare affiliatenätverket jobbar med. Det kan hända att du hittar andra annonsörer som också passar bra ihop med din webbsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *